Lenova Harbour Labrador Retrievers uit Rotterdam

Wij zijn Franny en Rob Banis en wonen met onze honden in de havenstad Rotterdam. Gelukkig wonen wij aan de noordkant dichtbij diverse natuurgebieden als het Hoge en Lage Bergsche Bos, de Rottemeren, het Abtwoudsebos enz. enz. Verder zijn de duinen en het strand niet ver weg.

De liefde voor dieren is in de jeugd diepgeworteld. Zo hebben diverse honden als de Keeshond, Poedel, Duitse Staander, Cockerspaniel en Newfoundlander de revue gepasseerd. Maar ook konijnen, kippen, vogels, katten, pony en paard waren van de partij.

In het begin van ons gezinsleven was er de Berner Sennenhond, Conan van het Zwarteveen, die de respectabele leeftijd van 12,5 jaar heeft bereikt. Toen onze zoons wat ouder werden was er weer tijd voor onze hobby, de honden. De keuze was al snel gemaakt, het moest een labrador worden. Het vriendelijke open karakter, zijn intelligentie, het goede temperament, het enthousiasme en zijn sterke will to please samen met zijn geweldig mooie uiterlijk maakte dit de hond die bij ons gezin paste.

Zo kwam in 2010 de bruine reu Lewis in ons gezin. Met hem zijn we uiteraard gestart met de puppycursus bij Kynologen Club Rotterdam, waar we nog steeds lid van zijn. Hierna volgde Elementaire Gehoorzaamheid, de A- en B-cursus, een jachtcursus en vervolgd door Gedrag en Gehoorzaamheid B en Gedrag en Gehoorzaamheid I. Op dit moment trainen we niet meer met onze oudste maar hebben getraind tot op niveau GGII.

Het plezier met Lewis smaakte naar meer en zo kwam onze zwarte dame Nova in 2013 het gezin verrijken. Ook met haar werden de benodigde cursussen gestart. Maar door de fokster van Nova, Leonie Melissen, werden we geënthousiasmeerd voor de jachttraining. In de Randstad was dit wel even zoeken naar een geschikt adres voor deze tak van training. Nova is gestart bij HOC, Outland en uiteindelijk bij KNJV Delfland waren we om. De labrador aan het werk waarvoor hij oorspronkelijk gefokt is, geweldig!! Zo werd er met Nova zowel gedrag en gehoorzaamheid diploma’s als jachtdiploma’s behaald.

Maar ondertussen ontstond ook de interesse in andere aspecten van de labrador. Zo werd met Lewis een eerste keer een show gelopen bij KCR, wat een leuke ervaring was dat. Vervolgens ook maar een keer ingeschreven op een clubkampioenschapsshow bij de NLV en dit smaakte naar meer. Zo zijn Aivy, Nova en Lewis al diverse keren op een show geweest met uitmuntende resultaten.

Zo breidt de hobby zich alsmaar uit en werd de cursus KK1 en KK2 van de Raad van Beheer gevolgd.

Vervolgens ook lid geworden van de andere rasvereniging Labrador Kring Nederland en hierna ook nog eens lid geworden van de Nederlandse Jagers vereniging.

Maar uiteindelijk is daar dan nog een stap, een keer het fokken van een eigen nestje meemaken.

Zo werd onze kennelnaam bij de Raad van Beheer aangevraagd. Deze naam Lenova Harbour is ontstaan uit een combinatie van de twee namen van onze eerste twee labradors, LEwis en NOVA, aangevuld met de plaats waar wij wonen en een verwijzing naar onze thuis HAVEN; en Lenova Harbour was een feit.

Wij houden van de diversiteit van dit geweldige ras en genieten van de trainingen, wandelingen, vakanties en het dagelijks leven met de honden. Wij willen af en toe een nestje fokken waarbij gezondheid en karakter altijd voorop staan.